≡ Menu

Защо да потърсим seo специалист?

Много сфери на бизнеса в България в момента са засегнати от кризата и оборотите им драстично намаляват. Някои от тях се ориентираха и към пазара в интернет, но напълно достатъчно ли е да се изгради само един уебсайт на фирмата? Краткият отговор е не. Задължително следващата стъпка е да се наеме SEO специалист или компания, която се занимава с тази дейност ако те искат сайта им да се класира по определени ключови думи или фрази, които са важни за техния бизнес и естествено очакват продажби на стоките или услугите си. Как би им помогнал интернет експертът и какви ще са ползите им от него?

На първо място той ще изготви подробен анализ на позициите му в търсещите машини и така ще има база за сравнение в бъдеще. Следващата стъпка е да изчисти вече готовия сайт от излишен код и ще добави такъв, който ще го направи приемлив за търсачките и естествено за потребителите. Следващите стъпки са да се публикуват текстове, които включват ключовите думи или фрази на клиента с подходяща плътност в самия сайт. Всичко до тук изглежда много елементарно за изпълнение, но това не е така. Всяка стъпка предприета, от който и да е SEO специалист е добре преценена и вече отиграна при работата му с други сайтове и тяхното класиране. Описаната до тук работа е само една малка част от дългия процес наречен „оптимизиране“ а той обикновено трае минимум няколко месеца.

Достатъчни ли са на един SEO специалист примерно 5 месеца работа по сайта ви, за да го изкара на желаните челни позиции по ключови думи. В повечето случаи този период е достатъчен за добро позициониране в резултатите на търсещите машини, но ако искате сайтът ви постоянно да присъства на подобаващи позиции е добре да сключите абонаментен договор. Каква е ползата от него? Той ви гарантира, че по сайта ви ще се работи постоянно и адекватно и позициите му ще се запазят през целия период, за който сте го сключили.

Какво ще се случи ако не наемем SEO специалист, който да помогне в доброто позициониране на сайта ни? Обикновено уебсайтове, които не са оптимизирани не привличат достатъчно трафик (потребители от мрежата), а така и не се достига максималния брой евентуални клиенти. Така както и в реален магазин при малко на брой клиенти няма как да се очакват много на брой продажби. Добрата оптимизация на сайта ви би довела много нови клиенти и допълнителни доходи, които обикновено покриват разходите за наемането на експерт.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!