≡ Menu

Защо да изберете газ и да монтирате газова уредба на вашия автомобил?

През последните години газовите уредби се радват на огромна популярност в цялата страна. Разбира се, главната причина е по-ниската цена на газта в сравнение с бензина, но това далеч не е единственото предимство на пропан-бутана.

Отдавна е доказано, че пропан-бутанът, наричан още втечнен нефтен газ, има всички нужни качества, за да бъде определен за пълноценно гориво, което спокойно може да се използва от двигателите на моторни превозни средства. Газта е не само евтино, но и екологично гориво, което превъзхожда бензина в редица отношения.

Какви са всички предимства на пропан-бутана в сравнение с бензина и защо шофьорите масово монтират газови уредби на автомобилите си?

Водещото предимство е значително по-ниската му цена. Като разходът на гориво при използване на газ е по-висок в сравнение с бензин, но въпреки всичко преминаването към пропан-бутан е по-икономично решение и ви спестява немалко средства.

Освен това, газта е доста щадяща за двигателя и увеличава живота му. Причината за това е, че този тип гориво не разрежда маслото и не отстранява масления слой от стените на цилиндрите. В състава на газта липсват вредни вещества, като сяра и азот, които оказват негативни влияние върху компонентите на двигателя. Така те дефектират по-рядко и не изискват чести ремонти.

За разлика от бензина, пропан-бутанът е значително по-чист от екологична гледна точка, защото не съдържа олово и сяра. Вредните емисии при неговото изгаряне са значително ограничени. Така, с монтаж на газова уредба, вие не само спестявате пари и предпазвате двигателя, но и пазите околната среда от замърсяване.

Газовите уредби позволяват по-тиха и равномерна работа на двигателя. Това се дължи единствено на факта, че газта много лесно се смесва с въздуха и се образува еднородна газо-въздушна смес, която изгаря напълно, без да образува нагар.

Преминаването към използване на газ не изисква конструктивни изменения на превозното средство. При монтаж на газова уредба вие на практика разполагате с две горивни системи, които са взаимозаменими. Това ви позволява да преминавате от бензин към газ и обратно, без автомобилът да губи мощност.

Също така, амортизацията на газовите уредби е минимална, което позволява те да бъдат използвани дълго време, особени при правилна поддръжка и експлоатация. Голяма част от компонентите могат да бъдат използвани при други превозни средства.

Както и сами се уверихте, предимствата на пропан-бутана като автомобилно гориво далеч не се изчерпват с по-ниската му цена. Многобройните ползи от използването на този вид гориво кара все повече хора да преминат към газови автомобилни системи, като това е тенденция не само у нас, но и по света. Винаги можем да ви помогнем, като ви отговорим на въпросите, може да се обърнете към нас и ще се радваме да помогнем.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!