≡ Menu

Защо всички искат да учат немски и да ходят в Германия?

Както изглежда, не само бежанците, българските лекари, строители, млади хора с цел обучение, а и много други наши сънародници искат да посетят Германия за да работят. Това не е случайно – Германия е сред най-силните страни в Европейския икономически съюз и това я прави привлекателна за малки и големи. Заплащането там е на ниво, обучението е напредничаво и колите им са едни от най-добрите и скъпите. Те са държавата – индустрия, която винаги ще се нуждае от гастарбайтери. Г-жа Канцлер Меркел не случайно кани бежанци от целия свят да поостанат. Дори и на обикновеният германец да не му се нрави, те имат нужда от тях за да си свършат работата. За целта все пак е нужно да се учи немски език, който в повечето случаи се оказва неотменно условие за започване на добра работа, но и също така основна спънка, защото немският език е труден.

И все пак колко му е да научиш немски език – купуваш си книжка с граматика и упражнения, едно буквар с кратки текстове с въпроси към тях, сваляш си един немски речник от интернет или ползваш онлайн такъв, гледаш немски филми със субтитри и започваш да се обучаваш. Остава да инвестираш време и енергия и това е. Постепенното натрупване на материал и опит в крайна сметка ще доведе до желания резултат. Колко време ще е нужно? Може би към година и половина до две, според предварителните знания и упоритост на учащия се. Основните трудности идват от това, че немската граматика е пълна с понятия, които може да се окажат напълно нови за учащия се. Хора от по-старото поколение, например, които са изучавали руски език, се справят много по-добре с наличието на категорията падеж от по-младите поколения, които в училище изучават главно английски. Друго важно нещо е намирането и запомнянето на чуждите думи – те трябва да се записват и да се преговарят редовно, за да бъдат запомнени по-лесно.

Ако все пак човек реши да потърси професионално помощ от хора, които поднасят граматичния и лексикален материал достъпно и приятно можете да се обърнете към център ни. Преподавателят винаги спомага процеса на научаване на езика като го прави по-жив и осезаем за курсиста чрез диалози, но също така и набляга на определени елементи от езика, които са нужни за по-нататъшния напредък, но и не на последно място проверява знанията на курсиста, показвайки му слабостите в това, което прави.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!