≡ Menu

Захранване на камери за наблюдение

Различни възможности за захранване

Едва ли е необходимо да коментираме нуждата от надеждна охранителна система, която ни позволява да следим и наблюдаваме своята собственост, за да сме спокойни, че върху нея не е извършено посегателство, но това, от което много хора се интересуват е, как могат да използват своите камери за наблюдение и конкретно на какъв тип захранване да се спрат.

Захранване с кабел

Това са най-масово използваните устройства, излъчващи видео картина от охраняван обект. Те влизат в употреба при охраната на постройки и могат да служат за вътрешно, външно, нощно или дневно видоенаблюдаване.

Тези всевиждащи джаджи се включват към електрическата мрежа, посредством кабел, но техният разход на енергия е съвсем малък, така че не бива да се тревожите излишно, че сметката за ток ще набъбне драстично, поради мерките за сигурност.

Кабелите, захранващи наблюдаващото устройство могат да бъдат:

  • Коаксиален или друг вид кабел – може да бъде комбиниран за едновременен пренос на видосигнал и захранване на устройството;
  • Захранващ конектор;
  • Адаптер за напрежението;
  • Сплитер – за захранване на няколко камери едновременно.

Окабелените видеокамери имат защита при високо напрежение и други неизправности по мрежата, затова не бива да се безпокоите, че лошото електричество ще повреди Вашата скъпа апаратура.

Безжично захранване:

При безжичните модели наблюдаващи и записващи уреди захранването се осъществява, чрез батерии. В зависимост от модела на системата и нейния разход на енергия волтажът на батериите е различен, като в много случаи се ползват и специални акумулаторни батерии за презареждане или комбиниран метод на захранване.

Най-често с батерия работят мрежовите (ip) камери за наблюдение на живо, както и различни видеоустройства с мощни или по-слаби предаватели и приемници.

Независимо дали ползвате голям модел за външно наблюдение или малък за скрито наблюдаване и запис Вие ще имате осигурена постоянна мощност на захранване на Вашата охранителна техника.

Автономно захранване

Този тип захранване се осъществява, чрез многокристални соларни панели и Ви прави напълно независим от което и да е ЕРП дружество, от непостоянствата в напрежението и от прекъсване на електроподаването.

Соларните наблюдателни системи са чудесно решение при охраната на открити пространства, като язовири, оранжерии, селскостопански обекти, ферми и пчелини, които не са свързани към електропреносната мрежа.

Собственото, независимо захранване на техниката за видеонаблюдение първоначално може да изисква сериозно капиталовложение, но в последствие ще Ви спести средства и ще Ви даде възможност да ползвате екологичен и надежден източник на енергия.

Средствата, необходими за надеждна охрана на Вашата собственост не са никак малко, особено ако ползвате прецизна техника с висока резолюция на картината, но нейното захранване не бива да Ви безпокои, независимо кой метод ползвате.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!