≡ Menu

Запомнете английски думи лесно

Научете чужд език (особено лексика) с тежка и упорита работа е невъзможно без досадните часове? Не съвсем. Ако използвате възможностите на мозъка си за обучение може да бъде много по-бърз и по-приятен процес.

Защо малките деца усвояват родния език като полиглоти, лесно могат да овладеят няколко езика едновременно, не възникнат някакви трудности в това? Ето няколко ефективни стратегии за учене, които използват тези хора. Възползвайте се от тайните си и вие също ще се научите да запомнят думи много по-лесно и по-бързо.
1. Използвайте силата на емоция.

Какво ви идва на ум при споменаването на думата мед (мед)? Само един превод на уроците по английски език или английско-български? Но хората който си спомнят английските думи по-бързо и лесно могат да ги свързват с нещо важно за себе си.

Защо става това: Всички положителни емоции засилват способността ни да учим. В края на краищата, те сигнализират, че думата се отнася до нещо смислено за нас.

Препоръчва се: Научете английски език с помощта на интересни за вас текстове, филми, книги. Общувайте с интересни хора. Тогава самото преживяване на това обучение ще бъде положителен емоционален фактор, който ще ви помогне да помните думите.
2. “Вграждане” на нова дума в моя опит.

Когато малките деца се учат на майчиния си език те започват да забелязват нови думи в най-различни ситуации, среди контекст. Така например когато за първи път чуе думата “бяло”, едно малко дете започва да я повтаря, когато види белия сняг, бяла хартия, бяла захар.

И това е, което му помага да си спомня думата бързо и лесно.

Защо става това: Така мозъкът създава асоциации с различните части на предишния опит, новата дума е свързана с факта, че детето вече знае, че става по-често срещано и познато. И за да си го спомни вече няма нужда да се напряга, просто мисли за захар или сняг.

Препоръчва се: Често се използва новата дума в различни ситуации – опитайте се да го използвате, перифразирате текста, прави домашното, практикуването на английски език с колегите и приятели, обучение с носители на езика.
3. За да вярват в своите възможности.

Кажи, че имаш добра памет? Колко лесно ви се предоставя запаметяването на думи на английски език? Каквото и да е мнението ви за собствените си способности, рано или късно то ще се превърне в реалност. Хората който успешно се научават на английски, вярват в способността им да го направят.

Защо става това: На основата че имате вярвания за себе си, често нещата стават реалност. Мислено повтаряйки си какви езици са ви трудни, вие програмирате мозъка си.

Препоръчва се: Ако смятате, че изучавате на езици, които не ви се отдават, опитайте се да повярвате в себе си. Това се потвърждава и от миналия опит. Това е училището. Причината за провала са могли да бъдат неразположение, липса на време за подготовка и че познавате езика по времето, когато не е необходимо. Научете се да се разделят отделните неуспехи и вярвайте в себе си.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!