≡ Menu

Закупуване на изтекли домейни и flipping

Всяко бизнес начинание започва с инвестиция на известна сума пари. Такъв е случая и със закупуването на домейн имена, които да с изтекла регистрация. Преди всичко ще ви сеналожи да купите правилното наименование. Някой домейни са евтини, докато други могат сериозно да бръкнат в джоба ви. Онова, което е важно, е да успеете да спечелите от тази инвестиция.

домейни цени

домейни цени

Екстри
Някои домейн имена могат да вървят с входящи връзки и трафик. Понякога тази информация е на разположение в сайтовете, които продават изтекли домейн имена. Със сигурност е много добре да знаете, дали домейн името има и добавена стойност. За съжаление обаче често този тип информация е недостъпна.
Все пак има някои неща, които не могат да останат скрити. Винаги се оглеждайте за домейн име, което съдържа ключови думи и фрази. Добре е името да е лесно за запомняне и изписване. Това означава, че трябва да се състои от две думи. Понякога те могат да бъдат разделени с тире. Щом искате да търгувате с домейн имена, то трябва непременно да купувате версиите, които завършват на .com. Тези наименования си остават най-ценните. Ако някой от останалите е свободен за същото домейн име, не се колебайте да си го купите. Това е добра инвестиция.

домейните

домейните

В случай, че не искате да разработвате сайт, то можете да паркирате домейна. Тогава можете да изберете безплатна хостинг услуга или такава, която ще ви коства минимална сума за всеки месец. Услугата за паркиране може да ви донесе и някои дивиденти. На страницата, която се показва при написване на вашето домейн име, могат да бъдат поставени реклами и линкове, Забележете, че те винаги са сходни с бизнес нишата, в която е вашата страница. Това ще привлече трафик към вашата страница, така вие можете да печелите от домейн име, което всъщност не разработвате.
Много е важно да се отбележи, че сумите, които ви предстои да спечелите, зависят от това колко сте готови да похарчите за паркинг на домейна си. В случай, че изберете безплатен хостинг, част от парите ще отидат при доставчика, за покриване на разходите.
Платеният хостинг все пак си остава най-добрият вариант за паркиране на наименованието. По този начин, вие ще имате контрол върху линковете, които се свързват с вашата страница. Вие можете да поместите т.нар. „affiliate links”, което в груб превод означава партньорски връзки.

домейни

домейни

Какво е домейн “flipping”?
Flipping е английска дума, която в превод означава обръщане. Това е термин, който се използва основно в САЩ. Той описва процеса на закупуване на печеливши активи и бързото им продаване (или “flipping“) с цел печалба.
Всички домейн имена започват живота си с една и съща цена. Това, което прави едно наименование по-скъпо от друго, е неговият завършек. Ключовите думи в името на домейна, също се ценят наистина много. Дума, която е всеобхватна, като например „храна” или “food”, може да генерира много трафик към сайта ви.

В обобщение
За да печелите от това начинание, вие трябва да намерите изтекло домейн име с подходящи ключови думи. В случай, че не планирате да разработвате сайт, можете да го паркирате. Постарайте се да изберете хостинг доставчик с добър трафик, което ще ви гарантира повече печалби.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!