≡ Menu

Ето защо смених старата дървена дограма

Сигурен съм, че много хора, които четат тази статия притежават стара дървена дограма. Вероятно последната е имала голяма функционалност през изминалите години, но е дошъл момента, в който тя започва да пропуска влага, да се появява конденз на прозорците и не на последно място да се изисква трудна поддръжка.

Аз също имах дървена дограма, която ми служеше вярно над десет години. Купих я, тъй като бях информиран, че натуралното дърво диша, а това позволява проникване на свежест и едновременно с това получавах добро ниво на изолацията.

Ясно е, че щом пиша тази статия съм имал и проблеми с дограмата. Те се изразяваха в ежегодишно лакиране, което ми излизаше скъпо. Дървените прозорци загубиха първоначалния си чар и спряха да ми вършат работа. Намерих една публикация в мрежата, която ме накара да помисля за покупка на ПВЦ дограма. Вие също може да я видите като щракнете с мишката тук и помислите дали е дошло време за подмяна на дървенията.

За щастие висококачествените пластмасови профили се продават на достъпна цена, което значително улесни решението ми да ги използвам в моя апартамент. Живея на място с умерен климат, който изискваше да поставя 4 камерна дограма, която да повиши топлоизолацията на жилището ми. Доверих се на производителите от KMG, тъй като те ми предложиха най-добра оферта.

Многокамерната дограма спира въздушните течения и не им позволява достъп до вътрешните помещения в дома ми. Нещо повече, този вид профили дава идеална шумоизолация особено, когато са комбинирани с точния стъклопакет.

Стъклата, които избрах са 4 сезона, защото те са най-актуални на пазара. Вярно е, че излизат малко по-скъпо, но пък инвестицията определено си заслужава. През лятото получавам нужната прохлада, а зимата запазвам топлината в апартамента и не изразходвам големи количества електричество.

Погледнато реално смених старата дървена дограма с PVC, заради енергийната ефективност. Не отричам качеството на дървения материал, но той определено е много скъп, а поддръжката му през годините е бавна и мъчителна. Дълго се чудих дали отново да не купя дървения, но след консултация в интернет се отказах и мисля, че не сгреших.

Все по-често виждам ползватели на ПВЦ дограма и явно не съм единственият, който и има доверие. Забелязвам, че откакто я сложих, дома ми стана по-топъл и приветлив. Не на последно място поставям и изчистената визия придаваща елегантност на терасата ми.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!