≡ Menu

Епилация с кола маска

в Кола маската е най-популярната техника за епилация до ден днешен. Премахването на космите от тялото не е нещо ново. Копринено гладкото и добре обезкосмено тяло е стандарт за красота и невинност за жените в Египет. Съпругата на божествения фараон е служила за пример, а тази мода е била последвана от всяка жена в Египет. Те са използвали лепкава смес, съставена от мед и масло.

По-късно гърците също са последвали тенденцията. Най-доброто доказателство за това са гръцките скулптури на жени – толкова лъскави и гладки. Римляните също последвали примера и момичетата са си правили епилация с помощта на пинсети, както и крем за депилация. Всяка жена знае какво представлява този процес, затова няма да влизаме в подробности, но ще ви представим някои полезни неща за този продукт.

Предимства на добре направената кола маската:

– Това е един много добър и ефективен метод за отстраняване на голямо количество косми наведнъж.

– Ефектът може да трае до два месеца

Недостатъци на кола маската:

– Въпреки, че кола маската е един от най-добрите методи за епилация, тя може да раздразни кожата, което води до зачервяване и подутини при хората с чувствителна кожа.

– Процесът на премахване фино на космите с ленти кола маска може да бъде доста мръсен и лепкав.

Съвети за кола маска:

– Никога не я използвайте непосредствено след слънчеви бани, защото това вреди на епидермиса. Ако поставите горещ восък върху кожата, и дръпнете, резултатът може да бъде доста болезнен, като цял слой от кожата ви може да се смъкне

– След кола маска изчакайте няколко часа преди да си вземете гореща вана или да отидете да плувате в обществен басейн. В противен случай рискувате да получите кожна инфекция. Леко раздразване на кожата, причинена от кола маска в комбинация с неправилно поддържана вода означава едно – благодатна почва за развитие на бактерии.

– Не използвайте кола маска, ако имате проблеми с акне, кожни алергии или чувствителна кожа.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!