≡ Menu

Еленският Балкан – зарадвайте любимите хора с екскурзия в планината

Всеки от нас трябва обезателно да знае, че когато има нужда човек от почивка, най-добре е непременно да си я осигури. Няма нужда да отделяте кой знае колко време и ресурси. В повечето случаи помагат и ден-два, прекарани на приятно, красиво място. Убедени сме, че Еленския балкан ще допадне на всеки, поискал да отдъхне на спокойствие.

Еленският Балкан

Еленският Балкан

Защо да избера град Елена за почивка

Елена е едно от прекрасните български градчета, запазили духа си непокътнат. Само на тридесетина километра от Велико Търново, Елена се простира насред Балкана. Макар и не особено голям, градът съумява да побере в границите си толкова много красота и забележителности, че едва ли ще имате достатъчно време да се запознаете с всички. Над сто и четиридесет са паметниците на културата тук. Не може и не бива да пропускате да посетите поне по-важните от тях. За това отдайте се на почивка през деня, а следобед отделете час-два и вижте Родната къща на Иларион Макариополски, Даскалоливницата, Часовниковата кула, църквата “Успение на Пресвета Богородица”. Да опознаете Еленския край ще бъде истинско приключение. Ако искате да го изживеете, Къща в Елена ще Ви подслони по време на престоя Ви.Тя се намира на разстояние от само на шест километра от градчето, разположена в китното еленско селце Руховци. Тук времето сякаш е спряло – всичко е толкова красиво – изгледа към града, великолепието на Стара планина, ромоленето на Еленска река.

Къща в Еленският Балкан

Къща в Еленският Балкан

Да се насладим на Еленския балкан

Ако от доста време сте хвърлили око на Еленския балкан, но все не се решавате да посетите това красиво парче българска земя, то съветваме Ви да спрете да отлагате. Тук ще се почувствате сякаш сте се пренесли в друг свят – тих и спокоен свят, лишен от излишното напрежение и стреса на големия град. Къщата в Елена ще Ви предложи идеални условия, за прекарването на една истинска почивка. Двойни и тройни стаи, два санитарни възела, трапезария, кухня ще бъдат на Ваше разположение. За онези, които не могат по никакъв начин да се откъснат от останалия свят по време на престоя си ще предоставим кабелна телевизия и интернет. Ала сме убедени, че по-голямата част от Вас ще са по-заинтригувани от възможностите за еко туризъм и риболов, които предоставя Еленска река. Спокойната атмосфера, свежия въздух, чистата вода и прекрасната природа ще Ви накарат да искате да останете тук за винаги.

Къща в Еленският Балкан

Къща в Еленският Балкан

Ако искате да организирате една приятна екскурзия за Вас и онези, които обичате, то уикенд за Вас и семейството в Елена е една прекрасна възможност за това. А и да си признаем честно – ежедневните задължения и заниманията ни, ни отдалечават от близките. За това е хубаво от време на време да организираме такива пътувания и екскурзии, където да отделяме нужното внимание на онези, които обичаме, и да им напомняме колко много значат за нас.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!