≡ Menu

Екстракт от охлюв срещу бръчките

Още от преди много много години охлювът се е смятал за един от символите на вечността. Още през времената на египтяните неговата слузеста част се смятала за лечебна и имала широко приложение. По-късно през средновековието неговата слава поутихнала и имало известно затишие. През последните години охлюва пак придоби слава и намери своето приложение в козметичната индустрия. И така след множество изследвания учени установили, че слузестата част на охлюва ще има приложение в козметиката и то по-точно в био козметиката. Свойствата на секрета на охлюва са да се слепва с патогенните микроорганизми и да ги изхвърля от организма. Тези свойства намират приложение при лечение на язва и други болести. В козметиката също намира широко приложение. Охлювът има способността да възстанови черупката си изцяло и то чрез слузта, която отделя. Точно заради тази регенерираща способност той може да намери широко приложение в разкрасителната или така наречена козметична индустрия.

Кремът против бръчки с екстракт от охлюв е широко приложим и има добри резултати. Секретът на охлюва е клинично доказа, че не води до алергии и други странични реакции при контакт с кожата. Тоници, кремове за лице и тяло и лосиони с екстракт от охлюв помагат при битката срещу нежеланите стрии, акнето и белези. Тези видове мазила са предназначени и като регенериращо средство. С тях може да се лекуват брадавици, изгаряния и други.

Тази съставка е широко приложима в козметиката от новия свят. С нейните регенериращи способности и антиоксидантното и антибактериално свойство се превръща в чудото на двадесет и първи век. Тази слуз се използва и за покриващ, защитен слой, който не допуска влага, но допуска въздух, така кожата не се омазнява, но в същото време диша.

Всеки знае, че по-хубаво от естествено няма, така е и козметична индустрия. Козметика направена от природата е най-качествената. Химичните съставки в нея са сведени до минимум, а естествените и натурални такива са преобладаващи. Ефектът от тази козметика може и да става по-бавно, но пък качеството е по-добро.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!