≡ Menu

Един СЕО трябва непременно да разбира от СЕО

В света на бизнеса можеш да играеш хиляди роли, но най-желаната от тях е ролята на водителя, на този който взима решенията и този който води групата в желаната посока. Тази роля си има име и днес е позната като СЕО-мечтаната длъжност.

сео

сео

СЕО в превод от английски означава главен изпълнителен директор. Тази длъжност заема най-висшестоящият член на управата в корпорацията. В днешно време обаче тази абревиатура е омоним, т.е. звучи и се пише по еднакъв начин с дума, която има съвсем друго значение. На практика по същия начин се изписва на български и абревиатурата на английски за оптимизация на търсещи машини, т.е. SEO с български букви е СЕО. А това може да създаде смешни ситуации.

Всеки което е поел длъжността на СЕО знае, че преди да стигнеш до този връх трябва да минеш много препятствия и да научиш много уроци. Има няколко стъпки, през който всеки начинаещ СЕО трябва да премине да стигне по – нагоре.

Когато си устремен към длъжност като СЕО трябва да бъдеш готов да издържиш на ежедневен стрес. И ако някой си помисли, че не си изпълнителен директор, а специалист по оптимизация за търсачки, да не губиш равновесие. Лидерът трябва да знае как да вземе най-доброто от групата си, за да постигне целта, а това изисква не е лесно. Добрият СЕО трябва да е готов да поеме целия стрес и отговорности, за да може групата да следва целите си.

Добрият СЕО има умението да намира талантите в групата. Той знае как да намерите най–умните хора и заедно с тях да гради бъдещето на компанията. Когато намери тези таланти, лидерът знае как да им вдъхне страст и желание към работата.

Противно на много мнения, добрият СЕО не раздава команди, а мотивира. Много хора мислят, че лидерът е като царя на джунглата, на когото всеки се подчинява, защото се страхува. Добрият СЕО знае, че компанията не е джунгла и групата му се нуждае от мотивация.

СЕО е човекът, който създава връзката между компанията и продуктите. Той трябва да има визия за компанията и да знае как продуктите се движат на пазара. СЕО е този, който знае как да подобри един продукт или да го замени, за да постави компанията на челните места на пазара. И, естествено, въпреки че СЕО на английски и СЕО на български значат две различни неща, един истински шеф на фирма, какъвто е всеки СЕО, трябва непременно добре да разбира процеса на СЕО, т.е. оптимизация на сайтове, за да си върши добре работата.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!