≡ Menu

Дограма Варна

Дограма Варна – цени и съвети за покупка

Безспорни са топлоизолационните качества на дървената дограма, но в предвид по-високата си цена те биват изместени от новите ПВЦ и алуминиеви дограми. Масово през последните години на българският пазар се установиха български и чуждестранни фирми, които предлагат продукти с високо качество и на задоволителни цени. Висококачествена дограма Варна цени се предлага в ограничен брой търговски обекти, като най-разпространените марки са Profilink, Schuco, ETEM, Reiner. Главно предлаганите продукти биват с 4, 5, 6 – камерни и висококачествените модели със 7-камерни профили, последните с отлични топлоизолационни качества.

Висококачествените модели предлагат също отлични звукоизолационни качества, термични и акустични свойства, както и надеждна защита от агресивни климатични условия каквито са във Варна и Варненска област. По този начин получавате една солидна енергийна ефективност, което ще компенсира по-високата цена на качествения продукт. Стандартните цветове на дограмите е в бяло, но несъмнено всички търговци предлагат богат набор и от други цветове, и дървесни имитации. В избора на дограма трябва да обърнете внимание и на ширината на профила, което подобрява качествените показатели на системата. Това подпомага общата здравина и е гаранция за минимално влияние от механични или климатични въздействия. Повечето профили притежават тъй наречените усилители, които придават висока стабилност на общата конструкция.

Цените на нискокачествените дограми варират между 80-120 лв. за квадратен метър, докато за висококачествените продукти нерядко минават дори ценовия праг от 500 лв за квадратен метър. Тук е уместно да спомена, че типа на стъклопакета също огромно значение, тъй като това е частта от дограмата с най-голяма площ изложена на атмосферните условия. Висококачествените PVC и Алуминиеви дограма Варна се характеризират със стъклопакети с Коефициент на топлопреминаване Uf = 1,0 W/m2K.
Ето основните параметри за ценообразуването на дограмата:

  • Брой камери на профилите
  • Цвят на профилите
  • Български или чужд производител
  • Вид на стъклопакета
  • К-стъкло или цветно стъкло
  • Дебелина на стъклото
  • Стъклопакет с аргон или без аргон
  • Вид и брой на обковът и механизмите за отваряне
  • Брой оси на обкова
  • Допълните аксесоари – външни и вътрешни первази, комарници, стационарни комарници или на панти

В крайна сметка конкретна цена не може да се даде за линеен или квадратен метър, тъй като всичко зависи от конкретния случай. Масово цените на дограма Варна може да бъде дадена едва след като бъдат взети в предвид всички особености.

Избягвайте продуктите с най-ниска цена, тъй като техните недостатъци за съжаление могат да бъдат открити едва в процеса на експлоатация. Това е разбираемо, защото е за сметка на качеството на вложените материали. В повечето случаи конкретните фирми разполагат със специализиран софтуер за калкулиране на цените съобразно зададените размери и конфигурации, като в това се включват разходите за материалите, монтажа и доставка. Обикновено повечето от споменатите фактори остават в тайна за клиента, което създава предпоставка за нелоялна практика на някои търговци. За обща радост фирмите за търговия с дограма Варна са изключително лоялни и предлагат изключително достоверни търговски практики, което може само да е в полза за крайния потребител.

В крайна сметка избора на PVC или алуминиева дограма остава в ръцете на клиента и неговите финансови възможности, но и не пренебрегвайте нашите съвети. Надявам се посочената информация да ви е била полезна за бъдещата покупка на дограма за вашия дом превръщайки го в уютно и красиво кътче.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!