≡ Menu

Дестинации за работа в чужбина

В наши дни икономическата криза, ниските заплати и липсата на работа в България са едни от предпоставките за обмисляне започването на работа в чужбина. Но в тази посока на мислене възниква въпроса кои са най-предпочитаните дестинации, кои са най-благоприятните места за кариерно развитие в света.

Според някои проучвания тези дестинации са англоговорящите страни (САЩ, Великобритания и Канада). Това, което ги прави най-привлекателни в повечето случаи за търсещите работа в чужбина е именно силната икономика, изобилието от работни места и не на последно място, повече от добрите заплати. Плюс това, големият и все повече нарастващ брой на чуждестранни работници там, кара хората да се почувстват не като някакви аутсайдери, а като част от общност.

Но освен към САЩ, Великобритания и Канада много хора се ориентират и към страни като например Китай, където освен високото оценяване на труда, културата и кухнята също могат да се вземат в предвид. Германия пък е една от най-добрите страни за отглеждане на деца. Цената на живот там е доста висока, но пък икономиката е изключително силна. Австралия може да те очарова с дружелюбността на местните жители, времето, кухнята, а също така и високия стандарт на живот. Русия от своя страна също изглежда да привлича доста чужденци, като тя печели в категорията на развлеченията и социалният живот, но губи в тази на местната кухня. Нова Зеландия се нарежда сред страните, които правят всичко възможно, за да привлекат чуждестранни висококвалифицирани специалисти. Географската отдалеченост на страната се счита като неин минус, но пък относително ниското равнище на престъпност компенсира за това. Белгия пък привлича с добро здравеопазване, инфраструктура и условия за отглеждане на деца.

Всички тези фактори могат да се счетат като условия за добър живот и извън границите на родната страна, та дори за някои и по-добър. Разбира се, носталгията по родния дом е била и винаги ще бъде неразделна част от всеки напускащ родината си.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!