≡ Menu

Грешки при премахването на грима

Всички се стараем да използваме качествена декоративна козметика за лицето си, но не всички се стараем качествено да я почистваме от лицето си. Това е предпоставка за много кожни проблеми и раздразнения- неправилното или непълното почистване на лицето от грима. Бъдете внимателни! Лицето е най- нежната и изразителна част от визията на една жена и грижите за него трябва да са много внимателни. Много е вероятно всеки ден да повтаряте една и съща грешка, само защото не знаете, че грешите, не сте прочели, никой не Ви е информирал. Е, надявам се с тази статия да съм поне малко полезна на Вас и да предотвратим някои от основните грешки при почистването на грима.

  1. Не премахвате грима напълно- Вечер премахвайте целия грим от лицето си, а не само този около очите. Това, че не виждате остатъците от пудра по лицето си не означава, че тя е напълно изтрита и Вие нямате нужда да я изтривате. Напротив, Вие трябва най- старателно да почистите цялото си лице, дори и на местата където смятате, че е вече чисто.

  2. Не си измивате лицето, след използването на мокра кърпа- Това е една много голяма грешка. Във всички мокри кърпички се съдържат съставки, които е добре после да се отмият с подходящ измиващ крем. И едва след това можете да нанесете нощният си крем за лице. Вие често пропускате тази стъпка нали?

  3. Използвате една кърпичка, за да почистите цялото си лице- няма как да стане! По този начин Вие само размазвате и смесвате различните видове декоративен грим. Винаги е добре да използвате една кърпичка отделно само за очите и друга за останалата част от лицето. Така може да сте сигурни, че ще сте почистили добре Вашата кожа.

  4. Не премахвате напълно грима от очите- Някои спирали и сенки са толкова упорити, че много трудно се свалят от очите. От продължителното търкане клепачите започват да Ви болят и Вие се отказвате? Ако имате този проблем, просто не напластявайте грима, за да Ви е по- лесно, но задължително го почистете докрай. Очите са много чувствителни и рискувате да си доведете много инфекции, ако не се постараете да премахнете грима до край.

  5. Твърде груб ексфолиант за лице- Хубаво е да почистите порите в дълбочина с ексфолиант, но обърнете внимание на това той да е нежен, фин и деликатен. Ако използвате твърде груб ексфолиант ще нараните порите на лицето си и ще направите кожата още по- чувствителна и раздразнителна. Използвайте ексфолиант най- много два три пъти седмично, без да търкате силно кожата на лицето, а след това отмийте обилно с вода.

  6. Търкате грубо лицето си с хавлия- Всеки го прави- но това трябва да се спре. Лицето се попива с хавлия, а не се търка все едно подсушавате съдове. Кожата е твърде нежна, за да я третирате по този начин. Бъдете нежни и внимателни и кожата Ви ще се отблагодари.

И не забравяйте не пропускайте освен грима да се поглезите и с някои от любимите Ви маркови парфюми, за да направите визията си още по- съблазнителна и желана.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!