≡ Menu

Гравиране на стъкло за външен и вътрешен дизайн

При вътрешния дизайн много по-често се употребява красивото гравиране на стъкло – при витражи на прозорци, на врати, на декоративни елементи, обособяващи различни кътове в едно жилище. Макар и по-рядко, външният дизайн също посяга към него – при остъклени балконски парапети, външни, въртящи се и плъзгащи се врати.

Гравиране върху стъкло

Гравиране върху стъкло

Съществуват различни машини и техники за този процес. При механичното гравиране на стъкло се отнема най-горния, тънък пласт и се получава нещо и красиво, и много трайно. Разбира се, най-модерната техника е лазерната, тъй като тя не употребява консумативи и не зацапва.

гравиране на стъкло цени

гравиране на стъкло цени

При това лазерната техника е една от най-прецизните и позволява нанасянето на много сложни рисунки и детайли. Най-често се използва лазер за гравиране на стъкло в ресторантьорството, организацията на различни частни и обществени празници, тържества, годишнини, както и в търговията с домашни потреби. Често, по разнообразни поводи – сватби, юбилеи и прочие – се налага дадено фирмено лого, емблема на любим отбор, или патриотично изображение да се нанесат на стотици и хиляди чаши за вино или бира, кани за айрян или за фреш, бутилки за ракия или за коняк, буркани за съхранение на подправки или за подреждане на мъниста. В такива, а и в много други случаи, това най-лесно и по еднообразен начин се извършва с лазер.

гравиране на стъкло цена

гравиране на стъкло цена

Всъщност гравира се върху различни материали – метал, хартия, кожа и прочие, но от всички тях безспорно най-красиво изглежда, когато е направено гравиране на стъкло.

гравиране на стъкло и вътрешен дизайн

гравиране на стъкло и вътрешен дизайн

Може би защото върху любимата ви чаша може да се гравира практически всичко – снимката на гаджето, любимото ви животно – тигърът (как се готви за скок), още по-любимото ви цвете – хортензията. А не искате ли гравиране на стъкло, след което ще имате бутилка, цялата в най-харесваните и предпочитани от вас девизи и мъдри мисли? Или пък случайно да ви се е прищял портретът на дядо ви да си го имате под око чрез гравиране на стъкло върху буркан, в който ще държите камъчета?

гравиране на стъкло

гравиране на стъкло

И все пак, най-красивите резултати се получават при витражите. Представете си стъклен портал на вашия хол, украсен подобаващо от художник (не забравяйте, че често гравирането се придружава с различни цветни рисунки). Могат да се получат наистина уникални неща, чрез които жилището ви да придобие собствен, неповторим облик. Техниките, използвани при гравиране на стъкло, са разнообразни, но всички те изискват точна, майсторска ръка и поглед, притежаващ вкус, опит и художествени умения от висока класа. Изпълнението на тези изисквания най-добре си личи от самия продукт.

{ 1 comment… add one }
  • Емо Иванов January 20, 2016, 1:16 pm

    Страхотни гравюри на стъкло, като истински са. Сякаш са излезли от приказките. Явно сте много запознати с гравирането на стъкло и правилно боравите с технологията. Резултатите са смайващи и не се излагате. Само такива резултати ви желая.

Leave a Comment

error: Content is protected !!