≡ Menu

Газов инжекцион цена – по-висока или по-ниска да изберем?

Газов инжекцион цена, която да изберем според нуждите ни и качествата на работа на системата. Повечето марки автомобили произведени след 1995 година са направени на принципа на бензиновия инжекцион. Това позволява лесното и бързо конвертиране на инжекционите им, от бензинови към газови. Ако колата, обаче е от моделите с карбураторна или моно инжекционна система, монтирането на газов инжекцион е невъзможно. Единствено конвенционалната газова система е подходяща в случая. Обикновено газовите уредби се монтират извън рамките на купето на колата. При газовите инжекциони монтажа и настройката са прецизни и добре трябва да се подбере качествен и опитен сервиз за целта. В противен случай проблеми биха се появили при ползването, разхода, мощността и така нататък.

При избора на газов инжекцион цена на уредбата и компютъра, водещо е съвместимостта за начало. От практиката се установява, че италианските газови инжекциони са доста по рентабилни от турските такива, но това е силно повлияно от вида на инжекциона, марката, монтажа, поддръжката и други фактори. Предлаганите инжекциони от смесен тип с български софтуер и италиански части до момента са най-достъпни като цена за качеството, което предлагат. Повечето сервизи ги предпочитат и препоръчват. Работата им е надеждна, а поддръжката лесна.

Съвременните газови инжекциони са доста по-обезопасени, дори и от бензиновите такива. Те, за разлика от дизеловото и бензиново гориво, не износват двигателя, а удължават живота му. Това е доказано от специалисти и се дължи на по- малките отлагания на частици от твърд характер при изгаряне на горивото. Пропан-бутанът и метанът са доста по-чисти горива и не замърсяват толкова околната среда, като бензина и дизела.

Газов инжекцион, цена за предлагано качество и ползи за автомобила са взаимно свързани понятия и шофьорите ги предпочитат за това. Те са дълготрайни, екологични, с нисък горивен разход, двугоривни системи за ползване, безопасни, лесно се инсталират, удължават времето за смяна на маслото и филтрите и са достъпни. Цените им варират от 450 до 1000 лева в зависимост от избора на система и консумативи за нея.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!