≡ Menu

Газов инжекцион за дизелови автомобили

Това, което трябва да се знае най-напред е, че LPG се използва като спомагателно гориво или добавка. Оригиналната дизелова система за подаване, независимо дали е механична разпределителна помпа, комън рейл с директно впръскване или електронен инжекцион – остава напълно непокътната и непроменена. Колата работи на дизелово гориво, както и преди.

газови уредби

газови уредби

Газов инжекцион спецификация

Магията се случва, когато се прибави LPG газов инжекцион към дизеловото гориво. LPG се добавя в газова форма преди турбото (в турбо двигатели) или преди всмукателния колектор (в двигатели с естествено пълнене). Газта, включваща около 25 на сто от дизеловия поток, изгаря заедно с дизела в цилиндрите. Комбинацията от дизел и газ дава по-голяма мощност и по-ниски емисии. Намалените текущи разходи се дължат на икономиите на дизелово гориво и факта, че LPG е по-евтино гориво от дизела.

И ако мислите, че всичко това означава някакъв вид ниско качествена система, включваща огромен резервоар за газ – помислете пак! Говорим за електронно контролирана професионална система за впръскване на LPG, чийто резервоар е толкова малък, че в някои случаи може да се постави под превозното средство!

Нека погледнем по-отблизо.

От какво е изградена газовата система?

Основният хардуер идва от големия производител на автомобилни газови уредби LPG системи Ловато. Компанията осигурява инжектор, конвертор и филтър. Резервоарите са изработени от Манчестър. Дизел Газ Австралия са разработили контролния блок на двигателя и софтуера за лаптоп свързан с блока.

Резервоарът е монтиран в или под превозното средство. Поради малките си размери, общото тегло се поддържа ниско.

Газова тръба стига до конвертора, който е поставен под капака. Конверторът се загрява от охладителната система на двигателя.

След това е филтъра (на който са монтирани два сензора за налягане), след което газта преминава към единичния инжектор.

Контролния блок на двигателя има входове за сензор за налягане в смукателния колектор (за турбо двигатели) или сензор за позицията на клапана (за двигатели с естествено пълнене), сензор за температурата на охлаждащата течност за двигателя и сензор за налягане на LPG горивото. Последният сензор се използва предимно като предпазна мярка, прекъсващ LPG потока, ако се открие отворен маркуч за подаване на гориво. Официален вносител на газови уредби за дизелови автомобили за повече информация посетете нашия сайт за газови системи.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!