≡ Menu

Векторизиране на лого – защо ми е нужно

В свят на изобилие от всичко, всеки бизнес търси всевъзможни методи да изпъкне пред конкуренцията. Това налага реклама и маркетинг да търсят все по-алтернативни подходи и да предлагат новости. Един от модерните начини е, чрез векторизиране на лого.

Какво представлява векторизиране на лого – това е един от начините да откриете специален знак, печат, лого за вашата фирма, бранд, марка. Невинаги тази задача е лесна, защото трябва да бъдат съобразени редица неща. Специалистите по векторизиране и дизайн на лого могат да са от полза с компетентни съвети и препоръки.

Какво трябва да знаем преди поръчката на векторизиране на лого – някои изображения и снимки нямат достатъчно добро качество за векторизирането им в лого. На пръв поглед това може да не личи, но специалистите веднага улавят тези детайли в снимките. Това се дължи често на факта, че файла, на които са съхранени материалите е увреден или директно свален от Интернет. Тогава по-добрият вариант е да бъде заменен с по-добър.

С какво векторизиране на лого може да помогне на бизнеса ни – разтегнатите изображения са изградени от много малки квадратни точки, известни като пиксели. Всеки детайл съдържа конкретен цвят, а подредени един до друг те образуват решетки. В случай, че изображенията се гледат от разстояние, те могат да изглеждат гладки и равни, но с приближаване на картината именно тези решетки да дразнят окото. Колкото повече пиксели съдържа дадено разтегнато изображение, толкова детайлите стават по-ясни.

Векторните изображения са обекти, които специалистите свързват и разпознават с множество математически уравнения. Такива съдържат цялата информация за размер, цвят, позиция на обекти. Докато се извършва всяко едно детайлизиране и редактиране програмата преизчислява настройките. Щом се стигне до отпечатване на изображението, линиите стават “гладки”, а запълването на екрана без загуби в качеството на изображението. Това е и основната идея, заложена във векторизирането.

Векторизиране на лого има за цел да представи идеална, гладка и стилна картина, която да бъде вашия печат на фирмата, подписът, които да покаже на света, какво предлагате и колко прецизни сте във всяко едно отношение. Векторизиране на лого е начинът на изразяване лицето на фирмата, а то не бива да остава без подобаващо внимание.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!