≡ Menu

Бял равнец за лечение на косопад

Белият равнец (Achillea millefolium) е широко използвана билка в България. Въпреки това малцина знаят, че той е чудесно средство при косопад и има свойството не само да лекува скалпа, но и да предпазва. След третиране косата става лъскава, обемна и здрава.

Рецепти при косопад с бял равнец

Мнението на народните лечители до известна степен е разделено на две по отношение на белия равнец. Някои от тях го наричат мъжко биле, тъй като има невероятното свойство да успокоява болката, да спира външни кръвотечения и вътрешни кръвоизливи, раните зарастват бързо. Други пък застават на обратната страна и го смятат за женска билка, тъй като спомага за успокояване на силни маточни течения, болки по време на месечния цикъл, регулира последствията от менопаузата и др. Лечебната сила по отношение на косопад се дължи за способността да пречиства организма, унищожавайки натрупаните токсини.

Рецептите с бял равнец за косопад буквално събуждат косата за нов живот, зареждат я със сила и енергия, дават възможност за ускорен растеж и самовъзстановяване.

В българската народна медицина има няколко популярни рецепти срещу косопад, с чиято помощ космите се лекуват и укрепват, израствайки здрави и силни. Предлагаме ви най – известната

Рецепта при косопад с бял равнец

Набавете си 50 грама сушен цвят от бял равнец и в удобен съд я счукайте. Загрейте на котлона около половин литър чиста вода и изсипете билка. Варете точно 10 минути, след което свалете от огъня, изчакайте да изстине и я прецедете внимателно. Третирайте с отварата за косопад, като нанасяте в корените с плавни движения, без да натискате силно. Изплаквайте главата така по пет пъти на седмица.

Ако искате да засилите благотворния ефект срещу косопад, добавете към извлека и няколко капки натурални масла. Те от своя страна също допринасят за лечение на алопеция и особено полезни при изтъняване на косата.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!