≡ Menu

Бюджетни срещу Премиум летни гуми – каква е разликата?

Огромната разлика по отношение на цената на различните марки и модели летни гуми може би те изкушава да предпочетеш покупка на бюджетни летни гуми без да обръщаш внимание на това дали те настина надеждни. Бюджетни vs. Премиум летни гуми – каква е разликата?

Летни гуми от премиум брандове
Това са гумите носещи по тях инициалите на Goodyear, Michelin, Pirelli, Bridgestone и други водещи производители в създаването на гуми. Чрез закупуването им също така клиентът заплаща за огромните суми, инвестирани в областта на технологиите по производство, инженеринга, безопасността и тестването им. В редица елитни тестове тези гуми надминават ежегодно своите евтини съперници, доказвайки се с подобрено износване, сцепление и икономия на гориво.

Ако си от шофиращите по много километри всяка година и особено, ако обичаш високите скорости е препоръчително да избереш летни гуми от премиум бранд, макар покупката им да натовари повече бюджета ти.

Летни гуми от среден клас
Обикновено тези гуми са подразделения на премиум брандове и често са произведени под различно име. Добър компромис са за обща употреба и предлагат по-добри параметри от най-евтините алтернативи. При производството им се взаимстват технологии инвестирани в премиум брандове, но гумите се предлагат на по-разумна цена.

Бюджетни летни гуми
Основният въпрос по отношение на бюджетните гуми е дали си заслужава покупката им и могат ли да предоставят икономичност в дългосрочен план. Тези гуми са подходящи за шофиране при ниски скорости в градски условия и/или за автомобили, които навъртат малко километри.

Бюджетните гуми са с по-ниска ефективност от произведените от премиум брандове и подразделенията им, но разбира се, ако цената е основен критерий за покупка, то те са предпочитан вариант. По същество бюджетните гуми предлагат привидно по-добра стойност, но често се оказва,че тази по-добра стойност е предимно в краткосрочен план.

Ако се вземе под внимание по-бързото им изхабяване, нуждата от по-честа замяна и недостатъчните условия на безопасност, които предоставят е по-добре да бъде избягвано монтирането им на автомобили от среден и висок клас, както и на автомобили, които се шофират често при високи скорости на магистрали и/или извънградски пътища.

Най-важното е задължително да стигнеш там, за където си тръгнал!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!