≡ Menu

Бременност по седмици

Запознайте се с етапите на бременността седмица по седмица. Научете какво става с вас и с вашето бебе, как се променя тялото ви, какви са ранните признаци на бременността и как те се променят с напредването и.

Календар на бременността седмица по седмица
Ранна бременност 1-4 седмици
Първи триместър

Бременността продължава 40 седмици или 280 дни смятано от първия ден на последната менструация. Овулацията обикновено настъпва около 14 дни след началото на последната менструация, което означава, че всъщност продължителността на бременността се изчислява преди в действителност да е настъпила. Това е така защото в деня когато забременявате, според изчисленията за продължителност на бременността вие вече сте бременни от ч седмици.

Съвременните тестове могат много рано да установят наличието на бременност. Има тестове които правят това ден след зачеването, но за да сте сигурни в резултата най-добре изчакайте поне 10 дни.

Ако смятате, че сте бременна си уговорете среща с акушер гинеколог, поискайте да ви се направи кръвен тест, измерване на кръвното налягане и поискайте съвети ако се налага промяна в начина ви на живот.

Вашето добро здраве е важно и за здравето на вашето бебе. Не употребявайте алкохол, кофеин, цигари и никакви медикаменти особено в първите седмици.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!