≡ Menu

Боксови ръкавици – как да ги изберем?

Каква е приемливата цена за боксовите ръкавици?

При избора на боксови ръкавици едно от първите неща, които трябва да направите е да определите бюджет, с който разполагате, защото големият диапазон на стойността им може да ви обърка и да ви попречи да изберете.

В зависимост от марката-производител, от качеството, изработката и външния вид, боксовите ръкавици могат да варират в много широки граници. Обикновено най-ниските цени са между 30 и 40 лева, а най-високите достигат до около 300 лева.

Въпреки това, в най-масовия случай можете да намерите най-широко разнообразие при моделите на цени между 70 и 130 лева, което се счита за масова и ориентировъчно средна цена за боксови ръкавици.

Дизайнът и влиянието върху цената на ръкавиците…

Макар че боксовите ръкавици не се свързват с красота, те все пак могат да варират в значителен ценови диапазон в зависимост от изработката си. Обикновено най-често ще откриете модели в цветове като черно, червено и синьо, което в никакъв случай не изчерпва цялата гама от възможности.

Не винаги високата цена на боксовите ръкавици означава по-високо качество!

Важно е да обърнете внимание на това, че не винаги високата цена означава високо качество. Така например на пазара има модели, които са много по-качествени от други модели, но струват два пъти по-малко, само защото са от по-малко известна марка.

В същото време друг модел може да е изработен от много по-евтини материали, да е по-некачествен и да струва 2, 3 или 4 пъти повече само защото е от марка, която потребителите биха разпознали мигновено.

В този ред на мисли е добре да се поинтересувате и от какви материали са изработени боксовите ръкавици, защото не е изключено да попаднете на нещо страхотно от естествена кожа на цени дори под средното.

Обърнете внимание на размера на боксовите ръкавици…

При боксовите ръкавици размерът е от голямо значение. Ако се спрете на модел, който не ви подхожда като големина, то рискувате да провалите удобството на своята тренировка, а което е още по-лошо – рискувате дори да не ви станат. Макар че боксовите ръкавици могат да се нагласят според китката, то големината на ръкавиците няма как да се пригоди към ръцете ви.

Боксът и хубавото тяло…

Боксът е един от спортовете, които могат да окажат най-голямо влияние върху оформянето на вашето тяло. На пръв поглед, този спорт често се счита за твърде груб, а мнозина дори използват думата агресивен.

Истината всъщност е, че боксът е спорт като всеки друг, стига да се практикува умерено, без да се прекалява и като се щади противника. Практикуването на бокс може да стопи мазнините около краката и ханша, като замени мазнината с чиста мускулна тъкан.

Освен това, боксът ще стегне коремната мускулатура и ще обере мазнините около кръста, ще стегне гърдите, ще оформи раменете, ще изправи гърба и ще ви накара да изпитате възхищение от себе си когато застанете пред огледалото.

Тук има и един доста характерен момент. Боксът може да се упражнява с не по-малко ефект във фитнес залата върху круша, а не срещу партньор. В този си смисъл боксът няма да се отличава от който и да било друг спорт, който използвате като кардио тренировка.

Този тип тренировка, в който се боксирате с боксова круша е толкова безопасен, че дори и редица представителки на нежния пол го включват в рутината си в залата. Единственото от което се нуждаете е удобно облекло, боксова круша и чифт удобни боксови ръкавици.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!