≡ Menu

Биткойн виртуална валута

Това е най-известната виртуална математическа валута, при която не се позволява фалшификацията и е напълно независима разплащателна единица. Биткойнът вече се използва за разплащане по цял свят и става все по-известен, бързо, лесно и без големите такси на банките.

Това са само малка част от предимствата на новата разплащателна единица, които за съжаление не се отнасят и за обикновените – познати ни валути.

Важното е да знаете, че преводите стават от потребител на потребител, таксите се определят от вас самите, като за по-висока такса, трансферът ще е доста по-скоростен, а плащането става на момента, без значение къде сте в този момент когато правите трансфер.

Интересното е, че виртуалната валута биткойн може да се прави от всички хора с компютър, като за тази цел трябва само да си осигурите приложението биткойн майнър, което използва вашия процесор или видеокарта за решаване на сложни задачи. С всяка решена задача, сложността се увеличава и така генерирате виртуалната валута, която се съхранява във виртуалният ви портфейл.

Биткойн могат да се закупят от борси като MT.Gox. С тях вече може да купувате и плащате най-различни неща, а в САЩ вече има възможност да бъде разменена за реална валута- долари.

Добре е да знаете, че тази нова система за правене на виртуална валута е с отворен код и абсолютно всеки който има желание и знания може да проучи как действа – тази прозрачност кара хората да имат по-голямо доверие към валутата. По-важното за кода е, че с него можете направите ваша собствена система и да създадете свой собствен виртуален валутен свят.

Факт е, че вече има няколко биткойн милионери, като един от тях е Джаред Кена, който закупил първата си виртуална валута по 20 цента/броя. Днес стойността на един биткойн драстично е нараснала на 258 долара за един биткойн, което е изключително голям ръст.

За българите, които се интересуват от тази вид валута ще кажем, че алтернативата на биткойна е лайткойн, който е доста по-млад и генерирането му ще е доста по-лесно.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!