≡ Menu

Безплатен транспорт за коли за скрап от околностите на София

В днешно време ни заобикалят какви ли не вещи, даже и коли, които не ни влизат в употреба. Доста от тях са ни наследство от възрастни близки, други са използвани на старо и отдавна вече ненужни, трети нерентабилни за ремонтиране.

Индустрията, занимаваща се с търговия за рециклиране на коли за скрап, е една от най-бурно процъфтяващите и динамични в страната ни. Рециклираните автомобили на територията на България за 2010 г. са близо 50 000. Няма нищо случайно в това. За изминалите две години, цената на автомобилите за скрап се повиши четири пъти. Ако сумата, за която бихте продали автомобилите си за скрап през 2009 г. е била между 150 и 200 лева, то в наши дни цената и е между 400 и 600 лева. Една от най-привлекателните оферти представлява предложението на софийска фирма, която предлага цена от 999 лева за предаване на кола за рециклиране на място.

По принцип, за да се дефинира цената на колата се взимат под внимание някои базови характеристики. Една от най-важните, от която зависи печалбата от коли за скрап – софия е сравнително хубавото общо състояние на колата и освен това да са налице минимални щети от ръжда или корозия. Колкото по-качествено функционират и колкото по-запазени са автомобилните части, толкова по-висока сума пари ще получите от сделката. Поддръжката е от ключово значение. Важна е и марката на автомобила. Много често тя е определяща, що се касае до металното съдържание.

Примерно, Москвич и Лада са коли с по-тежък корпус, понеже съдържат сравнително повече количество цветни метали и желязо, в сравнение с новите автомобили. Това доста оскъпява колата. Някои по-модерни модели, намиращи се в пункта за рециклиране след тежка катастрофа, имат катализатори, съдържащи сребро и платина. Това е хубава причина да поискате по-изгодна цена. Друго преимущество би било, ако джантите на автомобила са направени от алуминий. Този факт също ще повиши сумата, която ще ви бъде предоставена.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!