≡ Menu

Баня с изглед

Напоследък доста често гледаме в интернет пространството бани с гледка. Голям прозорец и откриваща се невероятна панорама. Да, това не е фотошопски монтаж, а самата истина. По-заможните хора все повече и повече си правят такива бани. Разбира се тези помещения не са в апартаменти в центъра на града, а по-скоро на вили и уютни къщи извън града, в планината с откриваща се гледка към живописните хълмове или пък на морското крайбрежие с неустоимата гледка на морето.

Изгледа  е ясен, той ще бъде релаксиращ и много приятен, сега само остава предизвикателството как да обзаведем и самата баня.

Размерите на банята се предполага да са по-големи, за това ще имаме и голяма свобода в избора на мебели, плочки за баня и всичко, което ще  я направи в завършен вид и готова за използване.

Що се отнася до плочките за баня, тук ще имаме пълна свобода. Голямото помещение позволява различни цветове, може да е в тъмни тонове, цветни или пък светли такива. Ако банята е малка е добре да се използват светлите нюанси, защото те оптически увеличават пространството. Много модерни са съчетанията между черен цвят и някакъв друг. Металните цветове и декорациите по стените също са много модерни. Производителите на плочки за баня имат голям асортимент, за това ще имаме и голям избор.

Що се отнася до мебелите за баня, пак ще имаме голям избор. Тук задължително е да има вана, за такава гледка просто ще е грехота да няма вана, в която може да се киснем с часове пиейки чаша пенливо вино. От там нататък дали ще имаме и душ кабина, голяма мивка с много шкафове около нея или пък джакузи, това вече е въпрос на избор и предпочитание. Но не забравяйте, че всичко трябва да е в умерени количества, защото рискуваме да стане кич. Декоративни предмети също е добре да има, цветя свещи и други, които могат да създадат още по-голям уют.

{ 1 comment… add one }
  • Stanimir Damyanov April 25, 2014, 9:13 am

    Банята е част от домът и за нея винаги се полагат малко по-големи усилия от всяко едно друго помещение или поне по мой наблюдения е така. Макар и по малка на площ, за нея трябват страшно много материали и излиза малко по скъпо, но все пак там влизаме още от сутринта за сутрешният си тоалет както се казва и трябва да ни доставя наслада. Благодаря че ни пишете и за декоративните предмети, бях ги забравила а в момента правим ремонт на банята. Мисля че с тях вече ще прилича на напълно завършено помещение.

Leave a Comment

error: Content is protected !!