≡ Menu

Астрология, за професията

Професията се определя по два начина – по Слънцето и по знака, управляващ MC. Затова трябва да се разглежда планетата, която се появява от изток след Слънцето, както и тази, която се намира в средата на небето или е в приятелски аспект към нея, особено ако тя образува аспект с Луната, ако една и съща планета е силна и в едното и в другото отношение, ние разглеждаме това, за което ни питат, ако не открива сили и в двете отношения, а само в едното, то трябва именно него да отчетем, ако една планета се появява след Слънцето, а друга в средата на небето и има приятелски аспект с Луната, трябва да отчетем и двете, отдавайки предпочитание на тази, която е по-силна като владение.

Ако планетата не образува аспекти и не е в средата на небето, то управителя на МС ще ни покаже длъжността и заниманието към които е склонен да приложи своите сили човекът, чийто хороскоп разглеждаме. В крайна сметка ние ще научим кое е онова, с което ще му се даде възможност да се занимава в живота /доколкото разположението на планетите карат някои да безделничат/. По този начин се разпознава, каква ще бъде професията.

Типът професия се установява от характеристиката на трите планети – в зависимост от това, коя планета за коя професия отговоря, а именно: Марс, Венера и Меркурий и от знаците, в които се намират планетите. Меркурий дава писатели, предприемачи, счетоводители, учители, търговци, богослови, астролози, и тези, които живеят с учене и обяснение, на стипендия и от подаръците на другите. Ако Сатурн аспектира Меркурий, те или ще управляват други или ще тълкуват сънища, или ще станат пророци в църквата. Ако Юпитер аспектира Меркурий, те ще станат портретисти, оратори, софисти, изключителни хора, разпознавани от другите.

Ако Венера властва над професията, то от нея ще разберат каква е миризмата на цветята и мазилата, ще се запознаят с вината и цветовете, тинктурите и подправките. Това ще бъдат фармацевти, винари, аптекари, търговци на подправки, живописци, бояджии, търговци на дрехи, а ако Венера е свързана със Сатурн, тя ще роди търговци на галантерия и украшения, чародейците, отровители, измамници и други подобни, но ако Юпитер е свързан с Венера, те ще станат войни, оръженосци, ще имат език който ЩЕ ИМ донесе благосклонността език ЖЕНИТЕ.

А Марс, управляващ професията, в аспект със Слънцето, създава хора, чиято работа е свързана с огъня: готвачи, работещи на пещи, огнища, смелчаци; но ако съвпада със Слънцето, ще даде корабостроители, дърводелци, фермери, каменоделци, дървари и други работници. Ако Марс има отношение със Сатурн, то това ще бъдат моряци, готвачи, касапи, унищожители на животни. Ако Юпитер влияе на Марс, то се създават войници, слуги, икономи на домакинства, колекционери, свещеници.

От друга страна, две планети, оказващи се заедно влияние на професията, ако това са Меркурий и Венера, създават музиканти, композитори и тези които се занимават с музикални инструменти, песни и поезия, особено, ако те седят на място, това ще бъдат актьори, кукери, правещи музикални инструменти, танцьори, музиканти, свирещи на струнни инструменти, скачачи, акробати, скулптори, живописци и ако Сатурн е намесен, то това ще бъдат търговци на женски накити. А ако е Юпитер, те ще бъдат юристи, държавни чиновници, учители, представители НАРОДНИ.

АКО господарите на професията СЕ окажат Марс и Меркурий заедно, то те ще дадат скулптори, оръжейни майстори, гравьори на ценни съдове, дресьори, бойци, хирурзи, прокурори, прелюбодейци, престъпници, хора, подправящи подписи, ако е намесен Сатурн, то те ще бъдат убийци, похитители, алчни крадци и чародеи.

Ако властват Марс и Венера, те ще дадат бояджии, фармацевти, майстори на изделия от калай и олово, сребро и злато, танцьори с оръжие, фермери, лекари, лекуващи с лекарства, ако Сатурн има отношение – те ще се грижат за свещени животни, опечалени музиканти на погребения, ентусиасти, които се занимават с тайнства, ако Юпитер е намесен, то те ще бъдат жреци, предсказатели, пазители език храмове.
Освен ТОВА, свойствата на знака, където е разположен управителя на професията, определя вида на професията, човешките способности за всички науки и занаяти, които са свързани с хора, а четириногите водят към занаяти с метал, търговия, строителство, ковачество и дърводелство, тропичните знаци и знаците на равноденствие – към тълкуване на занимания, свързани с измерване и обмяна, земеделие, свещенослужене, земните и водните знаци към занимания свързани с вода, и събиране на лекарствени растения при вода, корабостроителство.

От Друга страна, ако самата Луна отговаря за професията и има заедно с Меркурий аспект с Марс или Слънцето, в Телец, Козирог и Рак, тя дава свещенослужители и жреци в Стрелец и Риби – борещи се с дявола. В Дева и Скорпион – вълшебници, астролози, оракули, предсказатели във Везни, Овен и Лъв – ентусиасти, тълкуватели на сънища, чародейци.

По този начин могат да бъдат разпознати различните професии, но степента на склонност към тях се определя от силата на управляващите планети, ако са източни или ъглови, те правят професията значима, а ако са западни или отдалечени от ъглите, я правят второстепенна.

Ако има силни положителни показатели в хороскопа, то заниманието ще бъде сериозно, значимо, устойчиво, носещо слава и ще ви прави щастливи. Ако показателя за професията е с преобладаващи негативни показатели, заниманието ще бъде второстепенно, безславно, неизгодно и ненадеждно.

Сатурн в този случай се противопоставя на смесването на понятията, Марс – на наглостта и разгласяването на тайни и двете планети се противопоставят на съвършенството на професията, но главният момент за успех или неуспех в професията зависи от разположението на звездите, даващи съответният ефект по отношение на източните и западните ъгли на хороскопа.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!