≡ Menu

Анимирано лого за бизнеса

Анимирано лого за бизнеса е част от изграждането му, като постоянно динамично явление, което запазва интереса на потребителите във времето. Напоследък все повече компании отдават необходимото значение на така нареченият „динамичен маркетинг“. Той стой в основата на изграждането на един имидж на фирмата, който не е вклинен в основите на традициите изцяло, но умело ги препрочита в ежеминутно променящата се действителност. По този начин една компания се развива постоянно и това несъмнено се забелязва от утвърдените й и бъдещи клиенти. Дали стандартното или анимирано лого са по-полезни за една компания, не може да се каже! И двата вида лога имат своето място и определено въздействие за един бизнес, просто визуалните им средства на въздействие са различни. Различни дотолкова, доколкото анимирано лого е една стъпка надграждане над стандартното лого. То несъмнено се ражда в процеса на изграждането на едно статично лого, което можем да кажем е ъпгрейдвано с цел достигане на по-високо ниво за въздействие.

Какво да имаме в предвид, когато създаваме динамично лого за бизнеса?

  • На първо място мислете за динамичното лого, като за статично лого, което ще бъде раздвижено с цел. Изграждането на динамично лого по нищо не се различава от изграждането на едно стандартно лого в първия стадии на процеса. То трябва да е въплъщение на идеята и смисълът, които една фирма носи. Затова помислете лого за забавление ли ви трябва, за професионален израз на стил или за креативност. Тогава ще си изясните, какви ще са и шрифтовете, и фона, и изображенията, както и цветовите модели.
  • След, като изградите лого, което въплъщава идея, но с мисълта за динамика в него, следва самият процес на анимацията. Обърнете внимание на следното при него:

Дали ще има озвучаване, какво ще е то и най-вече нека бъде качествено! Доброто озвучаване е страхотна идея стига да допринася за изразяването на логото. Ако обаче звука е с лошо качество и зле избран, може да съсипе и най-доброто анимирано лого.

Помислете, когато въвеждате динамичното лого в клип, дали ще го има във въведението и в края на клипа или само в едното от двете. Няма правило, кое е по-удачното действие и дали е нужно раздвиженото логото да бъде представено и в началото и в края на клипа. Ако сметнете за добре и го направите професионално, защо да не го импортирате и на двете места! В повечето случай динамичното лого се използва за въведение на клип на черен фон, но ако това не работи за вашата идея, не е задължително да го използвате.

По въпроса колко дълго да трае движението на анимирано лого, повечето дизайнери са единодушни – колкото по-кратко, толкова по-добре. Прекалено дългите анимации на лого са отегчителни и потребителите спират да гледат, това което им се представя. Затова няма смисъл да правите динамични лога над 10 секунди! Освен това е добре да не забавяте много процеса по започване на анимацията, защото губите интереса на зрителя.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!