≡ Menu

Алтернативни начини за справяне с късогледството

Ако сте с голямо късогледство, не се отчайвайте! Нищо не е загубено, независимо от това какво ви казват офтамолозите за болестта късогледство. Ви може сами да решите проблема с това късогледство и да вземете нещата в свои ръце. Съществуват алтернативни начини за справяне с него, за да не сте зависими от „очни” протезите, очила или лещи. Тези начини никак не са сложни. Изисква се само голяма упоритост и постоянство от ваша страна. Има различни упражнения, които задействат самовъзстановителните сили на организма, влияят положително на очните мускули и след системното им прилагане човек започва да вижда по-добре и не споменава вече за късогледство.

алтернативно лечение късогледство
алтернативно лечение късогледство

Независимо дали те са практикувани в йога, описани от д-р Бейтс или предлагани в оздравтелните програми на Норбеков, в същността си те си приличат, даже са едни и същи – те подобряват оросяването на очите и тренират очните мускули. Резултатите са фантастични, освобождавате се от очила или лещи и придобивате самочувствието на здрав човек, който дори и не си спомня, че е имал късогледство. Има обаче, едно но….Трябва да ги правите редовно, всеки ден, даже по няколко пъти на ден, ако това е възможно. Защото спрете ли, се връщате на изходната точка – вашето късогледство се увеличава отново.

полезно при късогледство
полезно при късогледство

Според своя характер упражненията за късогледство могат да бъдат групирани в няколко групи: ставни и двигателни упражнения; упражнения за очните мускули и акомодация (фокусиране), за развитие на периферното зрение; упражнения за почивка на очите и медитативни упражнения.

Не е за вярване, но като раздвижвате ставите си и правите усуквания на гръбнака, ще усетите как започвате да виждате по-ясно и вашето късогледство намалява. Затова тези упражнения трябва да прехождат останалите.

късогледство
късогледство

После започвате да си въртите очите, наляво, надясно, нагоре, надолу, правите кръгово движение на очите. Препоръчва се също да мигате по-често, съзнателно (несъзнателното мигане не се брои). Тогава очите се овлажняват естествено и зрението се изостря. Упражненията за фокусиране на зрението се състоят в това да концентрирате погледа си в една малка фигурка, залепена на прозореца и често да местите погледа от нея в далечината. А периферното си зрение може да развивате като си местите погледа по една таблица с фигурки по определен начин. Защото силното късогледство атрофира периферното зрение.

късогледство лечение
късогледство лечение

Късогледството трябва да се „обслужва” както трябва. Да редувате режим на работа и режим на почивка за очите. Затова, като седите дълго време пред компютъра, може да захлупите кръстосано дланите си на очите и да мигате в тъмното. Така те си почиват много добре. Това е полезно при късогледство. Опитайте в такова спокойно състояние да си представяте красиви картини сред природата и да ги съпреживявате вътрешно. Добре е да си пуснете и приятна музика. По този начин за кратко изключвате от ежедневието и от стреса, който е честа причина за появата на късогледство.

Стига да имате достатъчно воля и желание за работа, досадното късогледство ще остане зад гърба ви и няма дори да си спомняте за него.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!