≡ Menu

Алое Вера за красива коса

На всички ни е известни колко много ползи има алое вера за нашето здраве. Използването му датира от древността и се е запазило през поколенията чак до наши дни. Това растение съдържа в състава си над 20 минерала, 18 аминокиселини, 12 витамина и огромно разнообразие от хранителни компоненти и ензими.

Сега ще ви разкажем малко повече за невероятния ефект, който има върху косата на човек и как можете да се спасите от различно проблеми свързани с нея.

1. Лесно разресване без накъсване

Алое вера има хидратиращи свойства, който помагат на косата да запази естествената влага в косъма. Предотвратява се накъсването и изтъняването му. Множеството витамини в алоето подпомагат за възстановяване мекотата и блясъка на косата. Тя става много по-жизнена и лесна за оформяне. Може да се каже, че дори е „послушна“ и се поддава на всякаква фризура.

2. Против пърхот

Пърхотът е проблем за много мъже и жени и за да се справите с него е желателно да използвате алое вера. Огромното разнообразие на хранителни вещества, което изброихме по-горе, е способно да подхрани скалпа. Облекчава се чувството за сухота и сърбеж. Регулира производството на себум.

3. Срещу косопад

Ензимите, които са открити в алое вера са над 200. Именно на тях се дължи свойството на растението да противодейства на косопада. За да получите максималния ефект е необходимо да третирате директно желаните зони с непреработения сок от свежо растение или гел от алое вера.

Ако вие сте от хората, страдащи от косопад, ви съветваме да се консултирате с лекар. Често срещано явление е да имате недостиг на някакви витамини и в резултат, на което да имате косопад. При това положение, колкото и чудотворно да е алое вера, то няма да може да ви дари с желания резултат. Много хора са изпитали силата на растението и наистина са редуцирали загубата на коса, но за трайно решение на този проблем е от първостепенна важност да се открие първоизточника му.

За алое вера се твърди, че ползите от използването му върху косата надминават тези на балсамите и маските. Най добър ефект бихте имали, ако си правите домашни маски с алое или домашен шампоан. При положение, че нямате тази възможност, то поне се снабдете с продукти за коса, в чийто състав има алое вера. Максимален резултат бихте получили, ако комбинирането и с пиене на сок или гел от алое.

Сега ще ви дадем една рецепта за маска, която заздравява и възстановява косата.

Съставки:

– 2 с.л гел от алое вера – за по-дълга коса ще се наложи да използвате по-голямо количество (около 4 с.л)

–  сок от 1 лимон.

Начин на приготвяне:

В порцеланова или стъклена купичка разбъркайте двете съставки. Нанесете на косата и изчакайте поне 20 минути да престои. След това изплакнете обилно с вода и измийте с шампоан.

Тази маска с алое вера е подходяща и за мазна коса. Използвайте я веднъж седмично при силно увредена и третирана коса. В последствие можете да разредите на веднъж на две седмици или на месец.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!