≡ Menu

Автентичен фолклор и модерни аранжименти!

Ако обичате народна музика и сте любопитни и отворени към всички нейни вариации, то определено трябва да се поинтересувате от творчеството на Оркестър „Фолкпалитра“ от Първомай. Това е единственият състав, който има такава техника при изпълнение на народни песни. Това се дължи на желанието на музикантите да достигнат до колкото е възможно повече и по-млади слушатели. За целта оркестърът се основава на автентичния фолклор, примесвайки го с по-модерни аранжименти. Работата на екипа е успешна и много високо ценена от почитателите на жанра. Защото няма нищо по-хубаво от традицията, особено когато може да бъде поднесена по един съвременен начин!

Оркестърът, заел се да популяризира фолклора сред младото поколение с помощта на съвременно звучене

Неповторимият подход към българската народна музика е донесъл на формацията признание, а също и много награди от едни от най-авторитетните фестивали. Оркестър „Фолкпалитра“ разчита и на собствено авторство и изпълнява свои песни, които също се радват на голям успех сред публиката.
Ако и Вие сте почитатели на автентичния фолклор и обичате народните ритми, то определено трябва да опознаете по-добре творчеството на тези музиканти. Те ще предложат Ви да представят на живо част от своя богат репертоар. Оркестърът можете да поканите на някое тържество или празник, който организирате, а той на свой ред ще радва с песните си гостите, ще вдигне всички на крака и ще ги накара да извият прекрасни хора!

Уникалната техника и жанровете, които оркестърът владее

Както споменахме – музиката, изпълнявана от Оркестър „Фолкпалитра“ от Първомай е наистина много разнообразна. Все пак не случайно е избрано и името на състава. Музикантите обичат фолклора, но това не означава, че ще се насладите само на български фолклор, но и на етнофолка на балканските страни, ще се радвате на поп-фолк музика, както и на любимите си естрадни песни.
Като задача оркестърът си поставя и популяризиране не родното и българското. На всяка чуждестранна сцена, на която се е качил, оркестърът запознава хората с колорита на българското и винаги получава бурни аплодисменти от чуждестранната публика!

Разнообразието от инструменти и прекрасните гласове на двете вокалистки ще Ви очароват. Съставът ще продължава да развива музикалните новости и с радост и желание ще вплита в работата си традицията в българската народна музика.
А Вие винаги можете да се насладите на резултата от тяхната работа, като поканите музикантите да посвирят и да повеселят Вас и близките Ви!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!